HEMEN İLETİŞİME GEÇMEK İÇİN: 0 541 485 92 48

BOŞANMA SÜRECİ

Boşanma, her zaman kolay ve hızlı şekilde sonuçlanan bir süreç değildir. Çünkü nafaka, mal paylaşımı, tazminat ve çocukların velayet durumu gibi konular nedeniyle çekişmeli geçebilmektedir. Dava sürecinde kadının haklarını bilmesi ise boşanma kararı alıp almama konusunda sağlıklı karar vermesine yardımcı olur. Örneğin; nafaka hakkından haberi olmayan bir kadın, boşanmak istediği halde maddi zarara uğrayacağı ve mağdur olacağı düşüncesiyle bu kararından vazgeçebilmektedir. Ayrıca kadının hakları konusunda bilgi sahibi olması, tüm sürecin çok daha doğru bir şekilde ilerlemesine yardımcı olmaktadır. Peki, boşanmada kadının hakları nelerdir? Bu haklar nasıl korunur?

Boşanmada Kadının Hakları

Boşanma davası sürecinde kadına ait birçok farklı hak mevcuttur.  Bu doğrultuda boşanmada kadının hakları arasında; maddi ve manevi tazminat, mal paylaşımı, velayet ve nafaka gibi haklar yer almaktadır. Yine boşanmada iki çeşit nafakadan söz edilebilmektedir. Yoksulluk nafakası, eşlerden birisinin boşanma nedeniyle yoksulluğa düşeceği durumlarda ve ağır kusuru olmaması şartıyla diğer eşten maddi destek isteme hakkıdır. iştirak nafakası ise çocuğun velayetini alacak olan tarafın, çocuğun bakım ve giderleri için karşı taraftan talep ettiği nafaka türüdür.

Boşanma davaları, sosyal ve psikolojik açıdan birçok zorlu süreci barındırmaktadır. Bu nedenle de kadının haklarının korunması, hukuk prosedürlerinin zamanında ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için konu ile ilgili tecrübe sahibi bir boşanma avukatından destek almak büyük önem taşımaktadır.

HEMEN İLETİŞİME GEÇMEK İÇİN: 0 541 485 92 48