HEMEN İLETİŞİME GEÇMEK İÇİN: 0 541 485 92 48
BOŞANMA
İnsanlar arasında oluşturulan evlilik bağı çeşitli nedenlerden dolayı sona erebiliyor. Bu aşamada boşanan çiftler arasında bazı konularda anlaşmazlıkla yaşanabilmektedir. Bu anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması adına devlet tarafından eşitli yasalar çıkartılarak son verilmeye çalışılmaktadır. Bu yasaların özellikle boşanma sonrasında mal paylaşımı konusunda belirlediği kriterler vardır ve boşanan çiftler arasında bu yasalar göz önüne alınarak mal paylaşımı yapılmaktadır.
Boşanmada mal paylaşımı işleminin gerçekleştirilebilmesi için yasal olarak yapılmış olan evliliğin yine yasal yollarla sona erdirilmiş olması gerekmektedir. Mahkeme kararıyla boşanan çiftler arasında oluşacak olan mal paylaşımı ancak bu şartlar altında gün yüzüne çıkabilmektedir. Mal paylaşımı, boşanma işleminin mahkeme tarafından yapılmasının sonrasında evlilik içinde edinilmiş malların eşit bir şekilde paylaşılması esasına dayanmaktadır.
Boşanmada Mal Paylaşımı
Mal paylaşımı boşanmadan önce ya da boşanma sırasında yapılmamaktadır. Bu işlemin yapılabilmesi için çiftlerin yasal olarak tam anlamıyla boşanmış olmaları gerekmektedir. Bundan dolayı mal paylaşımı davası boşanma davasıyla birlikte açılmamaktadır. Mal paylaşım davasını, boşanma davası ile aynı anda fakat farklı bir dava şeklinde açma ihtimalinizde bulunmaktadır. Bu aşamada ise mahkeme ilk olarak boşanma davasının kesin olarak sonuçlanmasını bekler ve mal paylaşımı davasının ise bekletici mesele yapar. Kısacası mahkeme ilk olarak çiftlerin boşanma davasını işler. Burada boşanma kesinleşirse sonrasında mal paylaşımı davasına bakılmaya başlanır ve bu dava ile ilgili olarak da hüküm verilir.
HEMEN İLETİŞİME GEÇMEK İÇİN: 0 541 485 92 48
İçindekiler