HEMEN İLETİŞİME GEÇMEK İÇİN: 0 541 485 92 48
Velayet Davası
Boşanma davaları sonucunda ortaya çıkan en önemli sorunlardan birisi de evlilik sürecinde ortak yürütülen velayetin boşanma ile kimde kalacağı konusudur. Bu konu ile ilgili taraflar fazlası ile anlaşmazlığa düşmekte ve çocuklarının menfaatini göz ardı edebilmektedir. Ancak velayet davalarında en önemli nokta çocuğun menfaatidir. Bu doğrultuda taraflar her ne kadar çocuğun menfaatini göz ardı etseler de, hâkim çocuğun menfaati yönünde karar vermektedir. Peki, velayet davası nasıl açılır? Dava açmak için gerekli evraklar nelerdir?
Velayet Davası Açmak İçin Gerekli Evraklar
Velayet davası açan taraf, müşterek çocuğun tüm sorumluluğunu üstlenmek için bu yola başvurur. Bu dava mahkemeye sunulmak üzere yazılacak bir dava dilekçesi ile açılmaktadır. Yine velayet hakkı bir aile hukuku kavramı olduğu için, velayet davası aile mahkemesinde açılmaktadır.
Dava açmak için gerekli evraklar arasında, mahkemeye yazılacak dava dilekçesi ile hâkimin ikna olmasına yönelik deliller yer almaktadır. Boşanma davaları ile beraber görülen davalarda ise ayrıca bir dava açmaya gerek olmadığı için gerekli bir evrak da bulunmamaktadır.
Tüm bunların yanı sıra velayet davasının kazanılması konusunda en önemli husus, uzman bir avukat ile temsil edilmektir. Çünkü herkes mahkeme huzurunda kendisini savunabilse de, dava sürecinde bazı konularda uzman yardımı gerekmektedir. Avukatlar, kanun maddelerinin sadece metnini değil uygulamasını da bilen kişiler olarak bireylerin hak kaybına uğramalarını önleyebilirler. Bu sebeple de velayet davasında bir avukattan hukuki destek alınması kişilerin yararına olacaktır.
HEMEN İLETİŞİME GEÇMEK İÇİN: 0 541 485 92 48