Av. Özlem Zennup ÖZKÖK – Cep: 0 541 485 92 48

Evlilik, bireylerin yaşamlarındaki en önemli dönüm noktalarından birisidir. Evlilik kararı alan ve hayatlarını birleştiren çiftler, evliliklerinin bekledikleri gibi gitmediği durumlarda boşanma kararı alabilirler. Ancak boşanma kararı almadan önce boşanma süreci içerisinde çıkabilecek engeller ve davanın açılmasının doğuracağı sonuçlar iyice düşünülmeli ve buna göre tedbir alınmalıdır. Boşanma davası açma yönünde kesin karar alınmasının ardından ise yapılması gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Peki, dava açmak için ilk olarak yapılması gerekenler nelerdir?

Boşanma Davası Açmak İçin Öncelikle Avukat Bulun!

Boşanma ile ilgili en önemli konulardan birisi iyi bir boşanma avukatı bulmaktır. Çünkü tarafların boşanma sürecinde en büyük yardımcıları avukatlarıdır. Yine davanın makul sürede sonuçlanması ve tarafların mümkün olan en kısa yoldan boşanabilmeleri için işinde uzman bir boşanma avukatının önemi oldukça büyüktür.

Avukatınıza Vekâletname Verin!

Boşanma davası sürecinde ne istediğinize karar verdikten ve bunları avukatınız ile detaylı bir şekilde paylaştıktan sonra avukatınıza vekâlet vermeniz gerekir. Bunun için boşanma vekâletnamesi çıkarmaya giderken yanınıza iki adet vesikalık fotoğraf almalısınız. Boşanma vekâletnamenizi çıkarmanızın ardından dava açma hazırlığındaki avukatınıza eşiniz ile ilgili durumunuz hakkında detaylı bilgi vermelisiniz. Ayrıca avukatınızdan gizleyeceğiniz en küçük bilginin dahi dava sürecinde aleyhinize gerçekleşen bir durum olarak çıkabileceğini de unutmamalısınız.

Tüm bu aşamaların ardından avukatınız boşanma davasını açacaktır. Boşanma davasının ne kadar süreceği ise, davanın açıldığı adliyenin yoğunluğu ve davanın çekişmeli mi yoksa anlaşmalı mı olduğuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Av. Özlem Zennup ÖZKÖK – Cep: 0 541 485 92 48