KVKK Verbis Veri Girişleri Nasıl Yapılır?

2019-12-31T00:08:13+00:00 30 Aralık 2019|

HEMEN İLETİŞİME GEÇMEK İÇİN 0 541 485 92 48

VERBİS kaydı yaptırabilmek için KVKK’nın İnternet sitesi olan www.kvkk.gov.tr adresine giriş yapılır. Bu adresin dışında bir yerde ya da yazılı olarak başvuru yapılmamaktadır. VERBİS kaydınızın gerçekleştirmeden önce veri kurum veya kuruluş için bazı şeyler gerekmektedir. Bunlar;

  • Veri envanterlerinin belirlenmesi
  • Verilerinizin hangi kategoriye girdiğinin
  • Hangi güvenlik önlemlerine sahip olduğunuzun bilinmesi gerekmektedir.

Başvuru sırasında ilk sizden 3 farklı seçenekten birisini seçmeniz istenecektir. Bunlar;

  1. Veri sorumlusu yöneticisi
  2. Veri sorumlusu temsilcisi
  3. Kamu kurumlarınca belirlenen koordinasyon görevlisi

Uygun olan seçecek belirlendikten sonra bilgilerinizi tamamen doğru bir şekilde girerek başvuru işleminin tamamlamalısınız.

VERBİS’te aşağıda verilen bilgiler istenmektedir:

  • Veri sorumlusu ve varsa temsilcisinin kimlik ve adres bilgileri,
  • Kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği,
  • Veri konusu kişi grubu ve grupları ile bu kişilere ait veri kategorileri hakkındaki açıklamalar,
  • Kişisel verilerin aktarılabileceği alıcı veya alıcı grupları,
  • Yabancı ülkelere aktarımı öngörülen kişisel veriler,
  • Kişisel veri güvenliğine ilişkin alınan tedbirler,
  • Kişisel verilerin işlendikleri amaç için gerekli olan azami süre.

Bu kayıt işlemini gerçekleştirirken mutlaka uzman bir hukuk danışmanıyla bilgi alışverişinde bulunun. Bu tür işlemlerde hukuksal olarak sorun yaşamamanız adına bu şekilde bir çalışma yapmanız oldukça önemlidir. Bu aşamada Bursa’da hizmet veren Avukat Özlem Zennup Özkök’ün kurucu avukatı olduğu Özkök Hukuk Bürosu yanınızda olacak ve gerekli çalışmalarda birlikte hareket edecektir.

Call Now Button