HEMEN İLETİŞİME GEÇMEK İÇİN: 0 541 485 92 48
İş Kazası Maaşı
Ülkemizde yaşanan iş kazaları özellikle son yıllarda alınan önlemler ile önemli ölçüde azalmıştır. Fakat iş kazaları hala zaman zaman gündeme gelmektedir. Üstelik yaşanan bu kazaların önemli bir kısmı önlenebilir kazalardır. Genel olarak bir kazanın iş kazası olarak nitelendirilebilmesi için işyerinde veya işyerinin dışında işlerin yürütülmesi adına yapılan çalışmalar sırasında meydana gelmesi gerekmektedir. İşyerinde kaza geçiren işçinin ise pek çok hakkı bulunmaktadır. Bahsedilen bu haklardan birisi de iş kazası maaşıdır. Peki, iş kazası maaşı nasıl alınır?
İş Kazası Maaşı İçin Nasıl Başvuru Yapılır?
İş kazası maaşı almak isteyen işçinin öncelikli olarak kazayı işyerinde geçirmiş olması gerekmektedir. İş yerinde kazaya uğrayan işçi, tam teşekküllü bir hastaneden geçici iş göremezlik raporu alarak rahatsızlık yüzünden çalışamadığı ya da raporlu olduğu dönem için SGK’dan para alabilmektedir. Böylece raporlu olarak geçirilen dönemde işçinin gelir kaybının önlenmesi sağlanır.
İş kazası ya da meslek hastalığı için maaş başvurusu, iş göremezlik raporu ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılmaktadır. Genellikle geçici durumlarda verilen rapor, en fazla 30 gün için verilir. Fakat daha uzun süreli raporlar için heyet onayı gerekmektedir. Başvuru, işçi tarafından şahsen yapılabileceği gibi raporun Sosyal Güvenlik Kurumuna işveren tarafından ibraz edilmesi de mümkündür. Yine iş kazası geçiren kişilerin ellerinde rapor olduğu sürece Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından iş kazası maaşı verilmesi zorunludur.
HEMEN İLETİŞİME GEÇMEK İÇİN: 0 541 485 92 48